De geschiedenis van de ARAC in het kort

Op 4 maart 1950 werd in de tekenschool aan de Wilhelminalaan te Ruurlo, een “Vereeniging van Nuttige Vrijetijds Besteding” opgericht. Het doel van deze vereniging was om gemeenschappelijk objecten van uiteenlopende aard te bouwen, maar de meest actieve kern van de leden bleek voornamelijk geïnteresseerd in onderwerpen en bouwprojecten van elektrische aard. Eind van het verhaal was, dat besloten werd, om op deze voet verder te gaan, en zo werd op 16 maart 1951 de ARAC als zelfstandige radio hobby club opgericht.

De eerste jaren was er geen enkel lid met een zendmachtiging; hier kwam pas verandering in toen A.J. Schutte in 1955 met goed gevolg het examen aflegde en zich PA0AJS mocht noemen. Daarna volgen L.H. van Bergen (PA0MAI 1956) en B.M. Kerperien (PA0FHB 1957) en aan het begin van de jaren zestig had de ARAC zes gelicenseerde zendamateurs.

Gedurende de volgende jaren groeide het ledenbestand aanzienlijk en op 1 juli 1960 werd besloten verder te gaan onder de vlag van de VERON (afdeling 21).

(Bron: ARAC, 50 jaar Radio Hobby, J.G. Geesink PA0BAT)