Even voorstellen: Johan NL13751

Mijn radiohobby begon in het jaar 1968 met het lidmaatschap van de BDXC [ Benelux DX Club ] waarvan ik nu al ruim 53 jaar lid ben.
In dat jaar kocht ik mijn eerste ontvanger, de R107, een grote blauw/grijze bak waarop ik voor de eerste keer Radio Scheveningen en diverse omroepstations ontving.
Daarna kwam de Grundig Satt.210, de SONY ICF6800 en vele andere ontvangers.

In 1970 kwam ik in contact met Geert Koops, PA0ZM [ Silent Key ], die bij mij in de straat woonde en een enorme antenne achter het huis had staan.
Ik wilde wel eens weten wat daar gebeurde, dus op een

DX-en in Ouddorp

middag aangebeld en………. ik was ”verkocht” aan de radiohobby.

Vele leuke avonden bij Geert doorgebracht, maar mijn interesse bleef toch bij het luisteren naar radiostations en af en toe zendamateurs.

Sony6800 SailorR104 PYE219

In de jaren 80 en 90 bezocht ik veel hobby weekenden van de BDXC en was organisator van vele excursies naar o.a. de TV toren van Smilde, de ”grote oren” van Burum , de schotels van Westerbork en AFN Belgium. Dat kon toen nog allemaal in goede harmonie.

Inmiddels had ik ook de beschikking over de TONO 350, waarmee je telexberichten op de korte golf kon decoderen, wat altijd het eerste nieuws opleverde van de persbureaus zoals UPI, AP, ANSA en vele anderen. M.a.w. je kreeg het nieuws voordat het op de radio te horen was.
Ook scheepsberichten via AMTOR en de RTTY van zendamateurs waren goed mee te lezen.

Mijn mooiste ontvangst was het Cable and Wireless station van de Falkland Eilanden.
Maar ook mijn interesse veranderde. In het jaar 2000 begon ik met mijn kameraad Wim van Beek met het bezoeken van radiobakens, zowel VOR als NDB.
We hebben heel wat landen bezocht en het resultaat kun je vinden op mijn website;

www.aerobeacons.nl

Was getekend: Johan NL13751