Vorige

Nieuwe set en resultaat PACC

De conclusie van de afgelopen PACC was dat er een nieuwe modernere set moest komen. En wat moet dat moet. Er staat dus nu een FTDX10 naast de FTDX3000. De FT897D heb ik weer in de doos gestopt. Die kan later voor molendagen en velddagen en dergelijke meegenomen worden.

Waarom de FTDX10? Omdat het een Yeasu is en de enigzins betaalbare versie van de modernere apparaten. Ik heb een IC7300 in mijn shack gehad. Die deed het qua ontvangst, SSB en CW, vergeleken met de FTDX3000 stukken beter. Even heb ik getwijfeld maar het is toch de FTDX10 geworden. Op papier beter dan de IC7300. Maar er komt nog een vergelijkende warentest. Als de IC7300 er dan nog steeds beter uitkomt met de ontvangst dan gaat de FTDX10 weg. Maar nu staat deze er wel. Alles is aangesloten en werkt, alleen het 300Hz rooffilter is er nog niet, die is onderweg. De voorlopige bevindingen zijn goed, maar het knaagt een beetje dat ik nog steeds denk dat de IC7300 beter is. Er is weinig verschil met de FTDX3000. Maar wél met de FT789D, en daarom heb ik een nieuwe set gekocht. Een CW contest heb ik er nog niet meegedaan, dat komt later.

In de PACC ben  ik in All band Low Power 5e geworden van de 53 deelnemers in deze klasse. De ingestuurde score zou goed genoeg zijn voor de 4e plaats, maar er zaten zoveel fouten in, van mij en van mijn tegenstations, dat er 10% van de score afging. Maar ik ben er wel tevreden over. De 3e plaats is nu binnen bereik, dat scheelde dit jaar niet zoveel. Maar zoals ook eerder gezegd, ik heb veel plezier beleefd aan het meedoen aan de PACC. Ik blijf verbeteren..

Even een tikje op mijn eigen vingers; Het oefenen met SO2R heb ik allang niet meer gedaan. Dat is essentieel om meer contacten binnen te halen. Dat moet weer opgepikt worden!

Tot de volgende keer.

 

Volgende